Back | Home | Up | Next

MIOS2

ANNA  K5

@

Home
Up
Glossary
Objectives
Formalism
Morphology
Physiology
Connectors
Serialization
Traits
Methods
Claims
Relations
Dictionary
Core UML
Tiger Server
Features
History
ToDo
Authors
API
Images
ToDo
DNA Declarations
Physiology RO
Real Time RO
ANNA as an Eco System RO
HMM Generator
ERP

 

Prototipul aparatului de marcat MIOS 2

LCD

PRN

Invelis de plastic translucid cu parafa

USB

USB

CPU

SD RAM

VCC

UART

QRZ

SD ROM

CPU

 

 

SNR: 12345678

 

Aparatul de marcat consta intr-un splitter Y cu connector USB catre PC, cu mufa seriala tata DB9 catre LCD si mufa seriala tata DB25 catre orice printer cu interfata seriala standard.

 

Circuitul electronic consta intr-un PCB dublu/quad strat pe care sunt direct montate mufele seriale si unul din capetele de cablu USB, procesorul, quarturile, ridicatorul de tensiune 3.3-5V, rezistori si alte componente necesare capatului USB, SD-cardul fiscal cu soclul sau, un LED de disponibilitate si unul de activitate, alte circuite necesare implementarii.

 

Prototipul nu retine data si ora proprie decat alimentat prin USB si nu necesita baterie. Ora vine de la PC-urile client odata cu fiecare bon. Toleranta aparatului la variatiile de ora este sub o zi. Corectia datei se poate face pe cale de eveniment, prin transmiterea catre aparat a unui bon cu semnificatie speciala asemanator stornarii, in cazul in care una din statiile de lucru are inadvertent o data mult avansata fata de aparatul fiscal si astfel l-ar bloca. Schema aleasa astfel urmareste sincronicitatea intre inregistrarile fiscale ale aparatului si cele din baza de date electronica a sistemului de gestiune client.

 

Sigiliu se aplica direct pe invelisul de plastic turnat-injectat al aparatului. Daca se doreste consolidarea aparatului de marcat cu imprimanta, se va putea atunci sigila prin bucla de sarma sau prin surub mufa DB25 tata a aparatului de mufa mama a printerului.

 

Aparatul se programeaza prin portul serial 2, destinat LCD-ului. Este posibila indepartarea unui pin al mufei seriale DB9 tata (carrier detect) astfel ca aparatul sa nu mai poata fi reprogramat.

 

Computerul la care aparatul se conecteaza are ca unic rol expunerea discului virtual POS pe o retea. Sistemele client de gestiune pot rula oriunde pe retea, inclusiv pe computerul in care POS este inserat. Computerul la care aparatul se conecteaza poate rula orice sistem de operare care suporta discuri USB de genul stick-urilor de memorie.

 

Sistemul de operare firmware al aparatului nu permite rescrierea SD-RAM ului prin design. Aparatul in ansamblul sau este un controlor de memorie care permite doar adaugarea de inregistrari. Intreg aparatul este astfel memoria fiscala care se depune la arhiva organelor fiscale competente.

 

Aparatul trebuie sa se incadreze in prevederile Normei metodologice nr. (r1) din 18/04/2003 pentru aplicarea OUG nr. 28/04/2005 privind obligarea agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, Art. 17 litera b: Case de marcat electronice cu structura inchisa conectate la calculator.

 

 

 

Hit Counter Created on Wednesday, July 09, 2008, modified on 05/27/2009 06:38:43 AM

Home
Up

Home | Up | Feedback | Contents | Search

Send mail to webmaster@ProximaCentauri.ro with questions or comments about this web site.
All principles and artwork exposed on this site or by our software products is our intellectual property. 
Copyright © 2006 Proxima Centauri Romania SRL. Last modified: 05/27/09